Етикет рекомендує ставити на стіл добрий десяток різних тарілок. У побуті можна обійтися однією глибокою тарілкою. А як знайти баланс, щоб не купувати зайвого, але створювати приємну атмосферу за столом?
Для початку варто знати, що усі види тарілок, які значаться в правилах сервірування, – це не примха, а зручність. У них подають різні страви, смаки не змішуються, гаряча їжа не вистигає, поки все їдять холодні закуски. З іншого боку, є й універсальний посуд, а це дуже зручно для повсякденних трапез.
Наша стаття розповість про всі види тарілок і про їхнє призначення. Дізнайтеся, яку роль відіграє матеріал тарілок, яка може бути форма посуду та як підібрати набір тарілок під стиль інтер'єру.
Для початку варто знати, що усі види тарілок, які значаться в правилах сервірування, – це не примха, а зручність. У них подають різні страви, смаки не змішуються, гаряча їжа не вистигає, поки все їдять холодні закуски. З іншого боку, є й універсальний посуд, а це дуже зручно для повсякденних трапез.
Наша стаття розповість про всі види тарілок і про їхнє призначення. Дізнайтеся, яку роль відіграє матеріал тарілок, яка може бути форма посуду та як підібрати набір тарілок під стиль інтер'єру.
Зміст
- Які тарілки вибрати на кожен день
- Інші види тарілок
- Форма
- Матеріали
- Правила сервірування
- Підбір за стилем
- Рекомендації
Які тарілки вибрати на кожен день
Щодня з полиці доводиться діставати два або три види тарілок: одну глибоку та дві мілких різного розміру. У них можна подати практично будь-яку їжу, від супу до десерту.Обідні
Мілкі тарілки діаметром 20-28 см, іноді до 30-32 см, призначені для других страв. У них кладуть м'ясо, рибу, овочі, каші. У цього виду столових тарілок трохи підняті бортики, тому соус не витече на скатертину. Якщо ви їсте невеликими порціями, обідні тарілки можна використовувати для сервірування столу, а основну страву класти у десертні тарілки.+ 4 кольори
Продано
Арт.: A000078043
В наявності
Арт.: A000047484
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000047519
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000047497
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000217873
В кошикВ кошику
+ 10 кольорів
Продано
Арт.: A000059163
В наявності
Арт.: A000062307
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000047494
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000047466
В кошикВ кошику
Супові
Глибокі тарілки з високими бортиками або широкими краями в першу чергу потрібні для супів. У них можна наливати й бульйон, щоб не купувати окремо спеціальні бульйонні чашки. Звичайний діаметр супових тарілок 20-25 см, висота 4-5 см, обсяг 250-400 см. Існують тарілки збільшеного розміру, в які вміщається 500 мл супу, і зменшені, обсягом до 250 мл.
Супові тарілки зручно використовувати для подачі пасти: їжа довго не охолоне, і соус не буде розтікатися.Цей самий посуд часто беруть для формування десертів, наприклад, желе. Вогнетривка глиняна або склокерамічна тарілка здатна замінити форму для випічки.
Десертні
Діаметр цього виду тарілок для сервірування 15-20 см. Найчастіше це пласкі тарілочки для тортів, пирогів, тістечок, кексів. У них можна подати желе, мус, запечені фрукти або будь-який інший десерт, в якому немає рідини. Якщо до десерту додається ягідний, шоколадний, вершковий, карамельний соус, знадобиться тарілка з невеликими бортиками. Вона ж прекрасно підходить для подавання ягід, солодких каш, пирогів з кулькою морозива.
+ 2 кольори
Продано
Арт.: A000062707
+ 4 кольори
Продано
Арт.: A000078025
+ 2 кольори
В наявності
Арт.: A0000202091
+ 5 кольорів
Продано
Арт.: A000059158
В наявності
Арт.: A000089044
В кошикВ кошику
+ 2 кольори
В наявності
Арт.: A0000202094