Якщо навіть в оселі мінімум посуду, то глибока тарілка буде завжди до речі. Це найкорисніша ємність, тому що до неї можна налити суп, покласти салат, другу страву, десерт. Вона замінить спеціальний посуд для пасти, форму для желе та взагалі стане у пригоді в різних ситуаціях.
Супові тарілки в наш час виготовляють з різних матеріалів. Крім того, що один посуд є вишуканим, а інший простішим, від матеріалу залежить, чи буде вам зручно користуватися посудом. Одні тарілки не можна гріти в мікрохвильовці та мити в посудомийці, інші крихкі, треті важкі – не хочеться купити те, що приноситиме проблеми. У нашій статті є вся інформація про види, розміри та форми супових тарілок, а також про кращі матеріали. Ви також знайдете поради щодо вибору посуду під стиль інтер'єру та щодо сервірування столу
Супові тарілки в наш час виготовляють з різних матеріалів. Крім того, що один посуд є вишуканим, а інший простішим, від матеріалу залежить, чи буде вам зручно користуватися посудом. Одні тарілки не можна гріти в мікрохвильовці та мити в посудомийці, інші крихкі, треті важкі – не хочеться купити те, що приноситиме проблеми. У нашій статті є вся інформація про види, розміри та форми супових тарілок, а також про кращі матеріали. Ви також знайдете поради щодо вибору посуду під стиль інтер'єру та щодо сервірування столу
Зміст
- Опис супової тарілки
- Розміри супових тарілок
- Матеріали
- Форма тарілок
- Колір, декор та стиль
- Правила сервірування
- Рекомендації
Опис супової тарілки
У давнину тарілки були в основному глибокими. Це універсальна форма, вона підходить і для рідкої, і для густої їжі. Такі тарілки довго тримають тепло, а гарячою їжею легше насититися.У наш час глибокі тарілки так само зручні. Це й відповідь на питання, в чому подати суп, і хороша ємність для невеликої порції салату, і посуд для спагеті, і форма для десерту без випічки.
+ 4 кольори
В наявності
Арт.: A000078034
В наявності
Арт.: A0000117926
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000095456
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000047516
В кошикВ кошику
+ 3 кольори
Продано
Арт.: A0000126786
+ 3 кольори
В наявності
Арт.: A000078039
В наявності
Арт.: A000095459
В кошикВ кошику
+ 2 кольори
В наявності
Арт.: A000095463
В наявності
Арт.: A0000117945
В кошикВ кошику
Розміри супових тарілок
Основний вид ємності для супу – глибока тарілка діаметром в середньому 20-25 см і заввишки 4-5 см. У неї можуть бути високі бортики або відносно широкі, трохи скошені краї. У ній поміститься 250-400 мл супу.
Розмір тарілки для супу може досягати 30 см, а об'єм – 500 мл.Існують і інші види тарілок для перших страв. Для супу без заправки підійде бульйонниця, що має вигляд широкої чашки з однією або двома ручками. Середній діаметр цієї ємності 15 см, висота 6-10 см. Її обсяг такий самий, як у супової тарілки.
Крем-суп часто наливають у піалу. Цю ж ємність використовують як дитячу тарілку. Вона невелика, але досить глибока, щоб суп не розхлюпувався під час їжі. Обсяг піали зазвичай 200-300 мл.
Матеріали
Привабливість посуду – це не тільки заслуга дизайнера. Красивий, якісний, довговічний і практичний посуд виходить з хороших матеріалів. Їх багато, й у кожного свої плюси. Один прекрасно зберігає тепло страви, за іншим дуже просто доглядати, третій практично неможливо розбити.Порцеляна
Супові тарілки з порцеляни можна використовувати кожен день. Але жоден з видів супових тарілок не прикрасить урочисте застілля так, як порцеляновий сервіз. Цей благородний, вишуканий матеріал не дає їжі охолонути. Однак в догляді він досить примхливий. Бажано прислухатися до порад виробників стосовно того, чи можна ставити такі тарілки у СВЧ-піч і посудомийну машину. Зазвичай порцеляновий посуд миють вручну, особливо якщо на ньому є витончений декор. Ще один недолік матеріалу – висока ціна.
В наявності
Арт.: A0000117926
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000117945
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000062729
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000073381
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000062685
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000203083
В наявності
Арт.: A0000117950
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000203145
В наявності
Арт.: A0000203496
Фаянс
Якщо потрібно вибрати супову тарілку для повсякденного вжитку, фаянс стане хорошим варіантом. Це матеріал відносно недорогий, він не потребує складного догляду, сумісний з посудомийкою та мікрохвильовою піччю. Його небажано піддавати перепадам температури, тому що може потріскатися глазур. У фаянсовому посуді їжа довго не вистигає.
Кераміка
Глиняний посуд використовувався століттями, і сьогодні йому теж знаходиться місце, попри появу красивіших і практичніших матеріалів. У керамічної тарілки є здатність довго зберігати страви гарячими, до того ж її дозволяється ставити в мікрохвильову піч і навіть у духовку.
Більш зручна у побуті глазурована ємність, вона не вбирає запахи, її можна мити в посудомийці.Неглазурована глина просочується запахами, її потрібно мити вручну із застосуванням м'яких мийних засобів. Мінуси кераміки – чутливість до перепадів температур і крихкість.