Торт частенько не просто десерт. На весіллі вся увага гостей прикута до споруди з крему та коржів, яку мають розділити молодята. На дні народження святкову випічку прикрашають свічками. А якщо навіть особливого приводу немає, торт все одно займає особливе місце. І це місце – спеціальна підставка, яку називають тортівницею. Вона підіймає головні ласощі над столом і виділяє серед інших наїдків.
Безумовно, для подавання торта можна обійтися і звичайним блюдом. Однак у тортівниць є кілька додаткових функцій. Наприклад, вони можуть мати поворотний механізм, який стане у пригоді для оформлення випічки. Чим ще зручні тортівниці, в чому відмінність різних матеріалів і на що звернути увагу при купівлі, читайте в нашій статті.
Безумовно, для подавання торта можна обійтися і звичайним блюдом. Однак у тортівниць є кілька додаткових функцій. Наприклад, вони можуть мати поворотний механізм, який стане у пригоді для оформлення випічки. Чим ще зручні тортівниці, в чому відмінність різних матеріалів і на що звернути увагу при купівлі, читайте в нашій статті.
Такою самою підставкою користуються кондитери, коли оформляють випічку. Наша стаття розповість про те, як вибрати підставку для торта, яким матеріалам надати перевагу та на які додаткові можливості звернути увагу.
Зміст
Види тортівниць
Найпростіший різновид тортівниць – звичайне блюдо для подавання десертів. Незважаючи на простоту, у такого посуду багато плюсів. По-перше, він універсальний, у ньому можна подавати і закуски, і гарячі страви, і солодощі. По-друге, він займає мало місця при зберіганні. По-третє, легше підібрати блюдо-тортницю з того самого набору, що й увесь інший посуд. Недолік у тому, що у блюда припідняті краї. На нього потрібно класти торт меншого діаметру, щоб він не деформувався.Тортівниця на ніжці зручна з інших причин. Вона підіймає торт над іншими частунками, робить його помітним. Нею можна користуватися, якщо ви зрідка самостійно печете та прикрашаєте торти. Висота ніжки може відрізнятися, як і її оформлення: чому б, наприклад, не вибрати блюдо, яке тримає Білий Кролик? Але в будь-якому випадку опора має бути досить широкою та стійкою, щоб тортівниця не перекинулася, коли ви будете ділити десерт. У цьому сенсі зручніші моделі не з однією ніжкою в центрі, а з декількома опорами з боків. Мінус підставок на ніжках – великі габарити.
Перед тим як вибрати тортівницю, зверніть увагу на платформу для десерту. Вона може бути абсолютно пласкою або мати припідняті краї. Це потрібно враховувати при виборі розміру тортівниці.Ярусна тортівниця складається з декількох підставок для тортів, як правило, різного діаметру. На відміну від ярусних менажниць або фруктовниць, з'єднувальна стійка не проходить у центрі поверхів. Такий громіздкий посуд рідко купують для оселі, він корисніший для сервірування столу на велику кількість осіб.
Тортівниця з кришкою потрібна для того, щоб захистити страву від висихання та завітрювання, а на вулиці – від пилу і комах. Підставка для торта має бортик, щоб кришка випадково не зісковзнула. Є спеціальні варіанти для транспортування десертів, з кришкою на засувках і з ручкою для перенесення. Це зазвичай пластикові контейнери, які не дуже гарні, але практичні.
Обертові тортниці роблять перш за все для кондитерів, які оформляють випічку. Ці моделі також називають поворотними столиками, підставками для вирівнювання та декорування тортів. Найважливіша їхня частина – механізм повороту. Деякі столики можуть не тільки повертатися, але й нахилятися. При сервіруванні столу поворотні тортниці теж знадобляться: так простіше нарізати й розділити десерт.
В наявності
Арт.: A000062661
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000062216
В кошикВ кошику
+ 2 кольори
В наявності
Арт.: A0000173872
В наявності
Арт.: A0000201654
+ 2 кольори
В наявності
Арт.: A0000174019
В наявності
Арт.: A0000202086
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: P000072496
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000062570
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000177222
В кошикВ кошику
Матеріали
Незважаючи на те, що тортівниця – специфічний виріб, для неї використовують майже всі ті самі матеріали, що й для іншого посуду. Підхід до вибору матеріалу буде відрізнятися в залежності від того, як часто ви будете користуватися тортницею та для якої мети вона потрібна.Порцеляна
Дуже красивий навіть без додаткового декору матеріал ще й неймовірно міцний. На порцеляновій підставці можна розмістити найвишуканіший і важкий торт. На ній не з'являться сліди від ножа та металевої лопатки, від жирних кремів і просочення. Порцеляну, як правило, потрібно мити вручну.
В наявності
Арт.: A000062661
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000062216
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000201654
В наявності
Арт.: A0000202086
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000062570
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000202083
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000086252
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000062566
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000202085
В кошикВ кошику
Глина
Глина більш крихка, ніж порцеляна, вироби з неї не такі вишукані. Більш практична глазурована підставка, оскільки її можна ставити в посудомийку. Глазур боїться випадкових ударів і перепадів температур. По можливості потрібно користуватися не металевою, а керамічною лопаткою для торта.
Скло та кришталь
Це важкий матеріал, завдяки чому тортівниця виходить стійкою та витримує велике навантаження. Загартоване скло розраховане на велику різницю температур, не дряпається від контакту з ножем. Кришталь бажано не піддавати перепадам температур. У всякому разі, не варто класти гарячу випічку на мокру підставку.
Скляну тортницю можна мити в посудомийці, кришталеву – тільки вручну.Додамо, що зі скла роблять кришки для порцелянових і металевих підставок.
Метал
Якщо запитати у професіоналів, яка тортівниця краща, вони назвуть металеві. Такі вироби надійні, стійкі, практичні. Їх часто оснащують поворотним механізмом. Найменше турбот виникає з моделями з нержавіючої сталі, оскільки матеріал не взаємодіє з жирами, сиропами, кислотами. Емальовані підставки потребують дбайливого користування, щоб емаль не відкололася.
Пластик
Пластик застосовують і для кондитерських поворотних столиків, і для звичайних тортівниць. Якщо це якісний матеріал, він витримує велику вагу та довгу експлуатацію. Переносні тортівниці роблять з харчового пластику. Він швидко вийде з ладу від контакту з гострими предметами. Перед подаванням десерт бажано перекласти в надійніший посуд. Цей матеріал може змінювати колір від ягід, сиропів, харчових барвників. Кришки для стаціонарних тортівниць теж можуть бути зроблені з пластику.
+ 2 кольори
В наявності
Арт.: A0000174019
В наявності
Арт.: P000072496
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000086252
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000072495
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000072497
В кошикВ кошику
+ 3 кольори
Продано
Арт.: A0000136578
+ 3 кольори
В наявності
Арт.: A0000136583
+ 2 кольори
В наявності
Арт.: A0000136572
В наявності
Арт.: A0000136571
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000213989
В кошикВ кошику
Дерево
Гарний, екологічний, але примхливий у догляді матеріал. Щоб він зберігав привабливість, ним треба акуратно користуватися, мити вручну, берегти від зайвої вологи та пересихання. Дерев'яні підставки зустрічаються доволі рідко.
Форма, розмір і декор
Що ще потрібно знати про те, як вибрати блюдо для торта? Те, що вони відрізняються за формою, діаметром, кольором і оформленням. Столики для тортів найчастіше роблять круглими. На такій підставці можна розмістити і квадратний десерт, і багато маленьких солодощів.
Квадратні тортівниці частіше використовують кондитери для демонстрації своїх виробів. Якщо ви печете квадратні пироги й торти, можна зупинити вибір саме на такий підставці.Переносні тортівниці бувають круглі, квадратні, прямокутні. Останні підходять, наприклад, для рулетів, видовжених кексів.
В наявності
Арт.: A0000201654
+ 2 кольори
В наявності
Арт.: A0000174019
В наявності
Арт.: A0000202086
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: P000072496
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000177222
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000202083
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000186364
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000177219
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000202085
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000173998
В кошикВ кошику
Розмір домашніх тортівниць коливається від 16 до 45 см. Підставки діаметром 16-22 см розраховані на маленькі торти. На них також викладають тістечка й кекси. Найбільш поширений діаметр – 27-33 см.
Що ж до декору, тортниці прикрашають за допомогою розпису, позолоти, рельєфу, підвісок. Платформа може бути гладенькою та однотонною, тому що головну увагу все ж буде віддано торту. Можна надати перевагу моделі з красивою ніжкою, оригінально оформленими бортиками, ажурною металевою окантовкою.
Світлі, скромно прикрашені торти добре виглядають на яскравих підставках. Різнобарвні солодощі зі складним оформленням краще розміщувати на білій тортівниці.
В наявності
Арт.: A000062661
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000062566
В кошикВ кошику
Продано
Арт.: A000072135
Сповістити про наявністьНе сповіщати про наявність
Продано
Арт.: A000062569
Сповістити про наявністьНе сповіщати про наявність
Продано
Арт.: A000072136
Сповістити про наявністьНе сповіщати про наявність
Продано
Арт.: A000062522
Сповістити про наявністьНе сповіщати про наявність
Продано
Арт.: A000062565
Сповістити про наявністьНе сповіщати про наявність
+ 2 кольори
Продано
Арт.: A000062571
Продано
Арт.: A000062424
Сповістити про наявністьНе сповіщати про наявність
Продано
Арт.: A000062567
Сповістити про наявністьНе сповіщати про наявність
Рекомендації
- Оцініть розмір форми, в якій ви печете пироги й торти. Тортівниця має бути на кілька сантиметрів більшою в діаметрі, ніж форма для випічки.
- Визначтеся, як ви будете використовувати підставку. Якщо вона потрібна тільки для сервірування, можна купити модель без поворотного механізму.
- Найнадійніший матеріал підставок для оформлення тортів – нержавіюча сталь і якісний пластик. Для подачі десертів удома підходять порцелянові, скляні, глиняні, дерев'яні моделі.
- Простежте, щоб тортниця поєднувалася з іншим посудом для чаю та кави. Ідеальний варіант – вибрати підставку під торт з того самого набору, що й інші предмети.
- Подумайте, які додаткові пристосування вам потрібні. Кришка хоч і корисна, але займає місце при зберіганні. А ось лопатка, яка нерідко продається в комплекті з тортницею, напевне стане у пригоді.