На урочистих застіллях навколо тарілки розкладені різноманітні ложки, виделки та ножі. Вдома рідко використовують таку кількість предметів, але базовий набір – столова ложка, виделка, ніж та чайна ложка – потрібен практично всім. З його допомогою можна їсти гарячі та холодні страви, супи, каші, овочі, м'ясо та рибу, яйця та сир, десерти та фрукти. Цими приборами користуються щодня, тож вони мають бути надійними і не потребувати складного догляду.
Не менше вимог до приборів, які купують для святкового сервірування. Тут важлива вишуканість, солідність, дорогі матеріали. Зворотний бік настільки ефектного зовнішнього вигляду – необхідність у дбайливому зберіганні та догляді.
Як вибрати столові прибори для різних випадків і що, крім ложок, виделок та ножів, знадобиться вдома? Читайте у нашій статті.
Не менше вимог до приборів, які купують для святкового сервірування. Тут важлива вишуканість, солідність, дорогі матеріали. Зворотний бік настільки ефектного зовнішнього вигляду – необхідність у дбайливому зберіганні та догляді.
Як вибрати столові прибори для різних випадків і що, крім ложок, виделок та ножів, знадобиться вдома? Читайте у нашій статті.
А скільки приборів потрібно, щоб упоратися з будь-якою стравою? Універсальний набір складається всього з чотирьох предметів, а якщо дотриматися всіх церемоній, знадобиться добрих два десятки різних аксесуарів. Про те, які бувають столові прибори, як служать різні матеріали та на що звернути увагу при виборі, читайте у нашій статті.
Зміст
- Як вибрати столові прибори для різних випадків
- Базовий набір столових приборів
- Інші різновиди
- Матеріали
- Набори столового приладдя
- Догляд
- Рекомендації
Як вибрати столові прибори для різних випадків
Які прибори купити та в якій кількості, залежить від їхнього призначення. У побуті зазвичай використовують прості та практичні ложки, виделки та ножі. Для дітей купують зручні та безпечні аксесуари. Для святкового столу вибирають красиві дорогі набори.Для щоденного використання
Посуд, яким користуються кілька разів на день, має легко очищатися, не іржавіти, не гнутися і не ламатися, не потребувати спеціального догляду та зберігати привабливий зовнішній вигляд.З чого виготовляють столове приладдя, яке відповідає таким вимогам? Найчастіше – з нержавіючої сталі, іноді – з титану.Комплекту зі столової та чайної ложок, виделки та ножа достатньо, щоб їсти будь-які страви. Якщо у вас сім'я з 3 осіб, і ви миєте посуд одразу після їди, вам вистачить набору з 12 предметів.
Для дітей
Дитячі прибори мають менший розмір. До набору часто входять столова ложка та виделка, трохи рідше – чайна ложка та ніж. Зубчики на виделці та лезо ножа не надто гострі. Робочу частину приборів роблять із нержавіючої сталі, пластику, бамбукового волокна, ручки нерідко покривають силіконом.Для урочистостей
Святковий стіл хочеться сервірувати ошатно, тому для нього підбирають приладдя з дорогих матеріалів, з вишуканим оздобленням. Крім того, для сервірування використовують більше різних аксесуарів, наприклад, спеціальні виделки та ножі для риби, комплекти десертних приборів. Святкові набори, як правило, складаються з більшої кількості предметів – 48 або 60. Перед тим як вибрати столові прибори для дому, зверніть увагу на тонкощі догляду: гарний та дорогий посуд потребує дбайливого ставлення.Для пікніків та походів
Прибори, які беруть із собою на природу, відрізняються простим дизайном та невеликою вагою. Багаторазові ложки, виделки та ножі роблять із металу та пластику, вони можуть бути складаними або стаціонарними. Часто комплект похідних приборів розрахований на одну людину і має чохол або футляр. Комплект для пікніка в основному містить посуд для кількох людей.В наявності
Арт.: A000073446
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000072124
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000073444
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000083139
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000073443
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000109233
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000112353
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000072125
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000073447
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000073452
В кошикВ кошику
Базовий набір столових приборів
Щоб з'їсти яєчню, вівсянку, суп, відбивну, овочеве рагу або сирну запіканку, достатньо трьох стандартних приборів – столової ложки, виделки та ножа. Ще багато хто користується чайними ложками: з їхньою допомогою кладуть цукор у чай і каву, їдять торти, варення, мед, морозиво, свіжі ягоди та запечені фрукти.
Ці самі прибори здатні замінити допоміжні аксесуари: столовою ложкою перемішують салат, чайну кладуть до закусок, ножем намазують масло та паштет.
Столова ложка
Столовою, або суповою, ложкою їдять суп, бульйон із заправкою. Нею також користуються, щоб простіше було намотати на виделку спагеті. При сервіруванні столу такі ложки кладуть у салат та до інших страв, які зручно накладати за допомогою цього прибору. Орієнтовна довжина ложок 18-22 см, місткість 20-25 мл. Форма заглиблення в ложці овальна або округла, його оптимальна глибина не менше ніж 7-10 мм.В наявності
Арт.: A000073446
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000072124
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000073444
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000112353
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000072125
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000073447
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000203316
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A000073439
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000190431
В кошикВ кошику
В наявності
Арт.: A0000190409
В кошикВ кошику