Млинці товсті й тонкі, на молоці й на воді, ажурні та без жодної дірочки, на Масляну й у будь-який інший час... Ах, як же ж це смачно! Щоб млинці вдалися, важливий хороший рецепт і свіжі продукти, але ще важливішою є сковорода. Якщо дуже хочеться спекти рум'яні млинці та навчитися їх перевертати в повітрі, без млинниці не обійтися.
Сковороду для млинців легко впізнати за низькими бортиками. Але це не єдина істотна характеристика. Роль грає матеріал, антипригарне покриття, товщина дна, правильний догляд. І навіть те, як ви використовуєте сковорідку, позначиться на якості страви. А використовувати її – абсолютно правильно – потрібно тільки для випікання млинців. Все, що треба знати про вибір якісної млинниці, ви знайдете у нашій статті.
Сковороду для млинців легко впізнати за низькими бортиками. Але це не єдина істотна характеристика. Роль грає матеріал, антипригарне покриття, товщина дна, правильний догляд. І навіть те, як ви використовуєте сковорідку, позначиться на якості страви. А використовувати її – абсолютно правильно – потрібно тільки для випікання млинців. Все, що треба знати про вибір якісної млинниці, ви знайдете у нашій статті.
Зміст
- Ознаки якісної млинниці
- Матеріали
- Антипригарне покриття
- Ручка
- Дно
- Діаметр
- Різновиди
- Догляд
- Рекомендації
Ознаки якісної млинниці
Млинцеву сковороду легко відрізнити від будь-яких інших сковорідок. У неї дуже низькі бортики, всього 1-2 см заввишки. Завдяки цьому легко наливати та розподіляти тісто, підчіплювати та перевертати готовий млинець, а при належному вмінні – підкидати його.Щоб млинці пропікалися рівномірно, а сковородою було легко маніпулювати, шукайте посудину, в якої:
- гладенька внутрішня поверхня;
- рівне та товсте дно;
- антипригарне покриття;
- ручка не нагрівається та не ковзає в руці;
- оптимальна вага.
Матеріали
Наскільки рум'яні та смачні млинці у вас вийдуть, багато в чому залежить від матеріалу млинниці. Перш ніж вибрати той чи інший матеріал, необхідно врахувати його вагу та особливості догляду за ним.Чавун
Чавунні сковорідки – класичний посуд, який досі успішно конкурує з сучасним. Вони завжди мають товсте дно та стінки, завдяки чому тепло акумулюється, рівномірно розподіляється та довго тримається. Деформація такій посудині не страшна, у неї не погнеться з часом дно.
Чавун має природні антипригарні властивості – правда, вони зберігаються, тільки якщо правильно доглядати за посудом. З чавунної сковорідки можна знімати млинці металевою лопаткою, і на поверхні не залишиться слідів.Певний мінус у тому, що це все ж таки доволі важкий матеріал. Сковорода діаметром 22 см важить близько 1,5 кг. Перевертати млинці підкиданням на ній навряд чи захочеться.
В наявності
Арт.: A000061093
В наявності
Арт.: A000061096
В наявності
Арт.: A000061090
В наявності
Арт.: A0000229700
В наявності
Арт.: A0000229843
В наявності
Арт.: A0000229740
Продано
Арт.: A0000229957
Продано
Арт.: A0000210628
Сповістити про наявністьНе сповіщати про наявність
Продано
Арт.: A0000210716
Сповістити про наявністьНе сповіщати про наявність
Алюміній
Алюмінієвий посуд незаслужено критикують, хоча сковороди з литого та кованого алюмінію з антипригарним покриттям не поступаються чавунним за властивостями. Їхній головний плюс – товщина дна, що сприяє рівномірному пропіканню тіста. У литих сковорідок товщина дна може досягати 1 см. Ковані часто доповнюють сталевим диском з феромагнітними властивостями, що робить їх сумісними з індукційними плитами. Зворотний бік цих переваг – значна вага.
Сковорідки зі штампованого алюмінію значно легші за литі та ковані, і коштують вони помітно менше. Але через те, що у цих виробів тонкі стінки, млинці пропікаються гірше, а дно з часом вигинається.